Nu er det så blevet tid til en tur til Stockholm.
Vi starter her onsdag den 16. juli fra Svogerslev og kører i den blå Corsa mod Stockholm. Det er en lang tur på ca. 700 km. Derfor har vi lagt en overnatning ind ved byen Norrköbing ca 500 km herfra Svogerslev. I Norrköbing får vi tid til at kigge på byen der har cirka 90.000 indbyggere.
Byen ligger ved Motala ströms udløb i Bråviken, en vig ved Østersøen. Byen har udviklet sig som industriby siden 1800-tallet, og en overgang var den Sveriges centrum for tekstilindustri, men denne gik stærkt tilbage efter 2. verdenskrig. Industrien omfatter nu også maskiner, elektronik og papirmasse. Norrköping rummer flere store statslige institutioner bl.a. Migrationsverket, Sjöfartsverket, Luftfartsverket og det meteorologiske institut SMHI. Så vi kan være opdateret på vejrudsigten, der jo tegner godt med temperaturer omkring 20 grader.
På torsdag går turen så til Stockholm, her skal vi opholde os i forstaden Midsommerkransen – meget passende for årstiden.
Dekoration fra Metrostationen, som ligger lige ved lejligheden.
Vi har lejet en lejlighed hos en privat på Tegelbruksvägen i et område der blev planlagt omkring et teglværk i 1907, og som er bygget med gulfarvede huse med rødt tegl. Området er tiltænkt til arbejderfamilier og opført i en god standard, fra 1930’erne byggede man billige og gode boliger opført med inspiration fra Alva og Gunnar Myrdal. De blev kaldt “barnrikehus” eller “Myrdalhus”. Hele dette område hedder Midsommerkransen og området har siden slutningen af 30érne været præget at LM Ericsson, der har haft deres hovedfabrik i bydelen, der også kaldes LMbyen.
Stockholms bybillede og dens arkitektur er præget af byens specielle placering i den stockholmske skærgård, med klipper og vand som faste indslag i bybilledet. Byens nærhed til naturen og dens mange parker gør, at man selv inde i den inderste del af byen kan finde en næsten ugeneret skov eller kyststrækning.
Der er Stadsholmen/Gamla Stan – Helgeandsholmen og Riddarholmen – Södermalm – Kungsholmen
Astrid Lindgren har boet i byen i mange år Karlsson på taget må vi finde. Stieg Larsson bøger har også rod i Stockholm.
Oluf Palme og Anna Lindh forbinder vi jo også til byen.
Der bliver nok at se til og en sejltur skal der også være plads til …..
Vi glæder os til at opleve byen her i sommertiden.