En Togrejse, til det sydlige Norge: Fra Roskilde til Oslo, Bergen, Finse og Retur 

Nu måtte vi prøve det – en interrail-tur! Chancen bød sig pludselig med 25% rabat på togpassene, og samtidig var det Kirstens fødselsdagsønske at opleve Bergen. 

Det bliver spændende at kaste os ud i en ferie, hvor vi igen selv planlægger og finder rejsestederne og har god tid til det hele. 

Med fem tog -rejsedage i bagagen har vi valgt at bruge 10 til 11 dage på at udforske nogle af Norges kendte steder. 

Eventyret venter lige om hjørnet: Denne gang tager vi på en togrejse fra Roskilde til Oslo, videre til Bergen og Flåm, og afslutter med en storslået togtur til Finse på højfjeldet, inden vi vender tilbage til Oslo for en for at opleve en weekend i byen. 

Rejsen starter i Roskilde, hvor vi hopper ombord på toget mod Oslo. Herfra begynder en rejse, der ikke kun forbinder to nordiske lande, men også forener natur og kultur på en måde, som – tror vi – kun en togrejse kan. Efter en kort pause i Oslo har vi lidt tid til at udforske byens charme i centrum en fredag aften – måske med streetfood – før vi igen sætter os til rette i togkupeen. Denne gang med kurs mod Norges vestkyst og Bergen, en syv timers tur gennem smukke landskaber, der lover udsigtspunkter på hver en kilometer. 

Bergen, kendt som porten til fjordene, bliver vores hjem i fire dage. Byen, omgivet af syv bjerge og fyldt med farverige træhuse, inviterer os til at dykke ned i dens maritime historie og kultur. Vi vil udforske de smalle gader i Bryggen, besøge Grieg-huset i Bergen, også kendt som Troldhaugen, og nyde lokale delikatesser.

 Vi bevæger os nok først med Fløjbanen -en tandhjulsbane -op i højderne for at vandre i de omkringliggende fjelde. Her kan vi måske, hvis vejret er klart, opleve den norske naturs storhed og nyde dette.

Efter Bergen venter endnu en spændende togtur – denne gang på Flåmsbanen. Fra Flåm til Myrdal og videre til Finse, rejser vi gennem nogle af Norges mest imponerende landskaber. Turen tager os fra dybe fjorde til høje fjelde, hvor vi ender på Finse, Norges højeste jernbanestation. Her skal vi tilbringe to dage med at udforske området til fods og nyde god mad, alt sammen med udsigt til sneklædte toppe og isdækkede søer. Det bliver koseligt at bo på Finsehytten.

Til sidst går turen tilbage til Oslo, hvor vi har nogle dage til at opleve Oslo i en weekend. En af de absolutte højdepunkter bliver nok et besøg på Munch-museet, hvor vi får mulighed for at opleve Norges mest berømte kunstværker på tæt hold. En passende afslutning på en rejse, der vil byde på både naturoplevelser i verdensklasse, historiske og kulturelle indtryk.

Vi glæder os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *