Fantastisk togrejse til Bergen


Efter en spænende lille vandretur i Oslo langs elven kom vi frem til Oslo S. Kom vi frem til Stationen.
Her ventede toget til Bergen, 9 vogne og mange mange rejsende. Godt vi have reserveret pladser, alt er nemlig udsolgt.
det forstår vi nu.

Denne rejse er en oplevelse, fyldt med dramatiske ændringer i landskabet undervejs. Vi passerer frodige dale, hvor havren mange steder stadig står uhøstet. Elvene er fyldte til bredden efter sommerens mange regnbyger. Sensommersolen skinner, mens vi bevæger os opad efter Drammen og Hønefoss.

Vi mindes flere togture om vinteren, hvor vi kørte den samme strækning til Hol og vores skiture til Hallingskarvet. Men sådan en septemberdag er noget særligt.

Her er noen av høydepunktene underveis: Link til mere: https://no.wikipedia.org/wiki/Bergensbanen

  1. Drammen: Etter å ha forlatt Oslo, går toget først gjennom Drammen, en by kjent for sin vakre elv og bro som lyser opp om natten.
  2. Hønefoss: Toget går deretter videre mot Hønefoss, hvor det begynner å stige oppover i terrenget.
  3. Krøderen: Toget passerer Krøderen, en lang og smal innsjø omkranset av skogkledde åser.
  4. Ål vores togstation på vej til Hallingsskarvcet.
  5. Geilo: Etter hvert kommer du til Geilo, en populær skidestinasjon og inngangsporten til Hardangervidda, Norges største nasjonalpark.
  6. Hardangervidda: Toget klatrer opp til Hardangervidda, Europas største høyfjellsplatå, med en høyde på omtrent 1 237 meter over havet. Utsikten her er ofte snødekt, selv om sommeren.
  7. Finse: Finse er den høyeste stasjonen på ruten, på 1 222 meter over havet. Det er også et populært sted for turer og skiaktiviteter.
  8. Myrdal: Myrdal er et annet høydepunkt, hvor man kan bytte til Flåmsbana, en av verdens bratteste jernbaner som går ned til Flåm ved Sognefjorden.
  9. Voss: Toget begynner deretter å gå nedover mot Voss, kjent for sine ekstreme sportmuligheter som fallskjermhopping, elverafting, og ski.
  10. Bergen: Endelig ankommer toget Bergen, Norges nest største by, kjent for sine fargerike trehus langs Bryggen, en av Norges mest kjente og historisk betydningsfulle byområder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *