En Udfordrende Rejsedag til Finse

Dagen begyndte med, at vi steg ombord på toget til Voss i gråvejr, hvor regnen stille trommede mod ruderne. Toget snoede sig gennem det norske landskab, hvor vi kunne skimte bjerge og fjorde gennem de tågede skyer. Ved ankomst til Voss skiftede vi til en bus, der førte os på en 1,5 timers tur gennem dramatiske dale og langs brusende floder. Vejen bugtede sig langs bjergsiderne, og udsigten blev kun bedre, jo længere vi kom.

Da vi endelig nåede frem til Flåm, var stedet fyldt med turister fra flere krydstogtskibe. Det, der normalt er en fredelig lille by ved fjordens ende, var forvandlet til en hektisk summen af mennesker, der fyldte gaderne og butikkerne. Der skal noget til lige at finde ro i sådant et menneskehav, hvor de fleste skal finde plads til den næste oplevelse.

Flåmsbanen, en af verdens mest kendte togture, førte os op ad fjeldet mod Myrdal.

Undervejs blev vi mødt af et spektakulært syn ved Kjosfossen, hvor toget stoppede, så vi kunne nyde vandfaldet. Musik spillede, og pludselig dukkede en danser, klædt som en huldra, op midt i det brusende vandfald og tilføjede en magisk stemning til øjeblikket.

Da vi ankom til Myrdal, opstod der desværre problemer. Et sporskifte ved Haugastøl havde skabt kaos på tognettet, hvilket resulterede i en tre timers forsinkelse. Stationen var fyldt med mennesker, der alle ventede utålmodigt på at komme videre. Til sidst og for os kun 1 times forsinkelse, lykkedes det at komme med det forsinkede tog, der langsomt kørte gennem det nysneklædte landskab. Temperaturen er lidt over frysepunktet.

Endelig, ved halv firetiden, nåede vi Finse. Sne og slud hvirvlede rundt, da vi trådte ud i den kolde luft og begav os mod Finsehytten på en dyngvåd sti. Trætte, men lettede, fandt vi en plads ved vinduet i fjellstuen, hvor vi med en kop varm kakao kunne nyde udsigten til nysneen, der stille lagde sig over det dramatiske landskab. Det var en dag fyldt med både udfordringer og uforglemmelige oplevelser, hvor naturens kræfter mindede os om Norges vilde storhed.

Vi bor her på Finsehytta med fuldpension og her til aften vi vi en kostelig treretters menu. Først en fin kartoffelsuppe så hovedret med lam, gulerødder og kartoffelmos til dessert en ostekage. Vi blev mætte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *